tiistai 31. tammikuuta 2017

Kala valmisteet

SUOMI SVENSKA ENGLISH РУССКИЙ

OIKOPOLUT

HygieniapassiElintarvikkeiden käytön rajoitukset 

E-kooditLämpötila HinnastoNäytteenotto- ja lähetysohjeet

Etusivu 

ElintarvikkeetTerveyttä edistävä ruokavalio Ruoka-aineetKala ja kalavalmisteet

KALA JA KALAVALMISTEET

Kalasta saat runsaasti hyvänlaatuista proteiinia sekä A- ja B-vitamiineja. Kala on erittäin tärkeä D-vitamiinin lähde ja se sisältää terveydelle hyödyllisiä n-3 rasvahappoja, joiden on osoitettu vähentävän sydän- ja verisuonitautiriskiä. Kala sisältää myös hyvin imeytyvää rautaa.

Syö kalaa ainakin kahdesti viikossa

Kalaa tulisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, ja suositeltavaa olisi käyttää vaihdellen eri kalalajeja. Runsassuolaisia kalavalmisteita kannattaa syödä vain harvoin.   

Varmista kalan turvallinen käyttö

Lapsille, nuorille ja hedelmällisessä iässä oleville on annettu erityissuositukset kalan syöntiin, sillä hyvistä ravitsemuksellisista ominaisuuksista huolimatta Pohjanlahdesta ja Suomenlahdesta peräisin olevaa lohta, taimenta ja silakkaa syömällä voi altistua terveydelle haitallisille dioksiineille ja PCB-yhdisteille.  Sisävesien petokaloista, kuten hauesta, voi saada tavanomaista suurempia määriä metyylielohopeaa.

Lue lisää kalan syöntisuosituksista.

Einesateria

Eineskirjolohikiusauksesta saat monipuolisen aterian, kun täydennät sitä kasviksilla, kasvirasvalevitteellä sipaistulla täysjyväleivällä, rasvattomalla maidolla sekä marjoilla tai hedelmillä.

Muokattu 16.1.2017

Anna palautetta tästä sivusta

© Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Mustialankatu 3, 00790 Helsinki

Yhteystiedot
Käyttöehdot
Palaute

Vaihde 029 530 0400
kirjaamo@evira.fi

Oivahymy.fi
Ravitsemusneuvottelukunta.fi
Zoonoosikeskus.fi

Maa- ja metsätalousministeriö
European Food Safety Authority

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti