Hae
EtusivuPro KalaTietoa kalastaKalaa ruoaksiReseptitMateriaalitilausMediapankkiLinkitOta yhteyttä
Kalojen kypsennystavat
Kala kypsyy nopeasti, koska siinä on vain vähän sidekudosta. Herkullinen kala-ateria syntyy helposti jo muutamassa minuutissa. Varo ylikypsentämistä, sillä liian pitkä kuumentaminen tekee kalasta kuivan.
Kypsennysaikaan vaikuttavat tekijät:
Uunin lämpötilan hyvä keskiarvo on 180-200 astetta.
Jos paistat kalaa foliossa, nosta uuninlämpötilaa noin 20 %:lla. Kypsennysaika pitenee, jos paistoastia on posliinia tai lasia.
Muista huomioida kypsentäessä kalan paksuus, lihan tiiviys ja se, onko kala liemessä.
Alla olevista linkeistä löydät lisää tietoa erilaisista kypsennystavoista!
FriteeraaminenGraavaaminenGrillaus ja halstrausHöyrystäminenKeittäminenPaistaminenPariloiminenSavustaminenMaustaminen ja marinointi
Kalaa ruoaksiOstaminenKäsittelyKypsentäminenVinkitRavut: luvassa meheviä juhlia!
Yhteystiedot
Pro Kala Ry
Pasilankatu 2, 5krs
PL 115
00241 HelsinkiKatriina Partanen
Toiminnanjohtaja
puh. 0400 827 277
katriina.partanen@prokala.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti